Yhdistyksen historia

SF-Caravan Lohenpyrstö ry:n yhdistys on perustettu 25.9.2007.

Vuoden 2008 keväällä yhdistys hyväksyttiin SF-Caravan kattojärjestön alaisuuteen liittokokouksessa. Syksyllä 2008 solmittiin Raahen kaupungin kanssa vuokrasopimus Mikonkarissa sijaitsevasta maa-alueesta ja vuoden päästä tästä päästiin aloittamaan eri rahoitusratkaisujen varmistuttua rakennustyöt Mikonkarissa.

Lohenpyrstön leirintäalue vihittiin käyttöön heinäkuussa 2011. Vuoden 2015 lopussa sovittiin Raahen kaupungin kanssa lisäalueen vuokraamisesta, joten leirintäalueen kokonaispinta-ala on nyt 4,5 ha. Nykyään alueella sijaitsee talkoovoimin rakennetut kaksi huoltorakennusta, lasten leikkikenttä, grillikota sekä 182 sähköistettyä auto- ja vaunupaikkaa.

Lohenpyrstö on avoinna ympäri vuoden ja kesällä juhlitaan jo perinteiksi muodostuneita suosittuja juhannustreffejä ja YT-Rantatreffejä sekä syyskuussa Rosvopaistitreffejä.

Historia

Rakennustöitä vuonna 2013
Lohenpirtiksi nimetyn rakennuksen sisätyöt jatkuivat vuonna 2013. Keittiö ja sali saatiin valmiiksi parahiksi juhannukseksi.

Huoltorakennuksen 2 rakennustyöt
Huoltorakennus 2:n rakennustyöt alotettiin kesällä 2012. Hirsiseiniä pystytettiin heinäkuussa ja syyskuussa rakennus voitiin jättää hyvillä mielin talviteloille – olihan katto jo päällä.

Huoltorakennuksen 1 rakennustyöt
Uuden caravan-alueemme ensimmäinen huoltorakennus on valmistunut. Ohessa kuvamateriaalia rakennustöiden vaiheista. Kuvia klikkaamalla näet kuvan isompana ja tarkempana.

Viikko 50 / 2010:
Huoltorakennuksen sauna- ja pesutilat ovat valmistuneet. Lauteet ovat valmiit, kaikki laatoitukset on tehty ja suihkut on asennettu. Myös keittiö on käyttövalmis.

Viikko 44 / 2010:
Huoltorakennusessa on lattioiden laatoitustyöt edenneet siihen vaiheeseen, että wc tilojen lattiat on enää laatoittamatta. Panelointityöt on tehty ja keittiön kaapit asennettu paikoilleen.

Viikko 42 / 2010:
Huoltorakennuksen ilmastointiputket on asennettu ja ilmastointikone saadaan parin viikon sisällä. Keittiön ja toimiston seiniin on laitettu lasikuitu tapetti ja sen jälkeen ne on maalattu. Tämä mahdollistaa kattojen ja seinien paneloinnin. Vaunupaikoille on vedetty sähkökaapeli ja sähköistettyjä paikkoja on tällähetkellä n.50 kpl.

Viikko 31 / 2010:
Huoltorakennuksessa alkaa maalausurakka olla valmis. Ikkunoiden ja ovien vuorilaudat, sekä terassien eteen tulevat portaat ja invaluiskat valmistuvat ehkä ensi viikon aikana.

Viikko 27-28 / 2010:
Huoltorakennus on kohta maalattu ja viikon 28 loppupuolella alueelle saadaan muutama sähkötolppa rannan tuntumaan.

Viikko 24-25 / 2010:
Juhannusviikkoa edeltävällä viikolla saatiin vesijohtotyöt siihen kuntoon, että vettä saatiin jo hanasta ! Ja sitten juhannusviikolla myöskin jätevesiviemäröinti saatiin kuntoon !
Päätylaudoitus on jo myös saanut osittain yläosaan lopullisenvärisen maalipinnan. Huoltorakennuksesta tulee vihreä.
Huoltorakennuksen terassit 26.6.2010

Viikko 22-23 / 2010:
Talkooporukka on tehnyt ahkerasti töitä ja ulkoseinät on laudoitettu. Terassien teko on meneillään. Sisätiloissa pesuhuoneiden seinät on vesieristetty ja laatoitettu. Maalämpökoje on käytössä, joten lattia lämmitys on päällä. Lattioiden kuivuttua myös ne laatoitetaan. Vesiyhtiö on aloittanut viemäri ja vesijohtojen kaivuun. Luultavasti ensiviikolla alueella on viemäri ja vesijohto valmiina liitettäväksi. Talkoot jatkuu….

Viikko 07 / 2010:
Lattia valettu tiistaina 16.02. Valutyön ja lattian liippauksen teki Siikajoen betonitukku Oy. Väliseinien rakentaminen alkaa lattian kuivuttua.

Viikko 02 / 2010:
Huoltorakennuksessa on nyt jo ikkunat ja ovet asennettuna ! Seinät on villoitettu. Katon alapohjassa on laudoitus, muovit ja villat. Rakentaminen etenee!

Viikko 50 / 2009:
Katto on saanut lopullisen katteen, ja ulkoseinät myös pintalaudoitusta jo yli puolet koko pinnan alasta.

Viikko 48 / 2009:
Seinät ovat saaneet tuulensuojaa…

Viikko 47 / 2009:
Viikon aikana katto on saanut jo ainakin sadesuojan.

Viikko 46 / 2009:
Kattotuolien toimitukset luvattiin viikon alkuun. Ne saapuivatkin viikolla, joten niitä päästiin asentamaan viikonlopun aikana.

Viikko 45 / 2009:
Tällä viikolla oli tehty pohjatyöt. Viikonloppuna alkoi sitten jo seinien rakenteiden pystytykset. Yön aikana oli satanut lunta, mutta se ei töitä haitannut, ja väkeä oli siitä huolimatta paikalla paljon, varmaan parikymmentä. Valmista syntyi nopeasti ja taitavasti. Pieni lumisade myös rakennustöiden aikana ei töitä todellakaan haitannut !

Viikko 44-45 / 2009:
Sokkelitalkoot.

Viikko 44 / 2009:
Maahan oli kaivettuna jo putket. Tontin laidalta huoltorakennuksen kohdalle oli vedetty vesi-, viemäri- ja sähkökaapeleiden putkitukset. Huoltorakennuksen paikalla näkyivät putkenpäät.

Viikko xx / 2009:
Maalämpöputken kaivuutalkookuvia.

Vanha huoltorakennus saa mennä…

  SF-Caravan Lohenpyrstö

  Tervetuloa SF-Caravan Lohenpyrstöön!

  Lämpimästi tervetuloa Lohenpyrstöön, kauniille merelliselle alueelle Raahen Mikonkariin. Alue tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän ympäristön lomanviettoon juuri Sinulle. Lohenpyrstöstä on hieno näköala merelle ja huoltorakennukset saunoineen sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Leirintäalueelta löytyy myös oma uimapaikka, joten voit pulahtaa aaltoihin vaikka suoraan saunan lauteilta.

  Halutessasi muita aktiviteetteja, nähtävyyksiä tai vaikka ostoksille, Raahen keskusta on vain neljän kilometrin päässä. Matka taittuu mukavasti vaikkapa pyöräillen läpi kauniin maalaismaiseman. Lohenpyrstöstä voit lainata polkupyörän matkaasi varten.

  Toivottavasti näemme pian!
  SF-Caravan Lohenpyrstö kuuluu Caravan Huiput ryhmään.